Джеймс Димън управлява най-голямата банка в САЩ JPMorgan от 15 години

...
Джеймс Димън управлява най-голямата банка в САЩ JPMorgan от 15 години
Коментари Харесай

Четирите ключа за професионален успех според най-големия американски банкер

Джеймс Димън управлява най-голямата банка в Съединени американски щати JPMorgan от 15 години и не е просто топ банкер. Той нееднократно е подлагал на критика алчността на банките и се надява, че след Covid-19 ще се появи по-справедливо общество. През последните години изпълнителният шеф се сблъска с тежки персонални тествания като рака и инфаркта, само че в нито един миг не е мислил да напусне работата си, тъй като обича това, което прави.

За Димън четирите ключа към триумфа в работата са примирение, неприкритост, успокоение и автентичност - ценности, които са по-важни от това да бъдеш най-умният или най-трудният служащ. 

" Лидерството е да свършиш нещата, да ги следваш, да имаш дисциплинираност, да планираш, да анализираш, обстоятелства, обстоятелства, обстоятелства... Това значи да избереш верните хора, да сложиш завършек на бюрокрацията, такива неща. Но същинските ключовете към водачеството не включват единствено това. Става въпрос за почитание към хората, а не за харизма или мозъчна мощ ", споделя Димън в изявление пред основният редактор на LinkedIn Даниел Рот.

Според шефа на JPMorgan, съществуването на тези черти усилва продуктивността, дружно с триумфа. През годините Димън е разкрил, че егоизмът може да съсипе една компания. 

" Ако сте склонни да вземете заем за себе си, когато това не е целесъобразно, други няма да желаят да работят, което ще повлияе на успеваемостта на работата и на развиването на функционалностите на всеки един чиновник. Главният изпълнителен шеф би трябвало да се пробва да се отнася към хората с емпатия, т.е. както би желал да бъде третиран. Самочувствието също е значимо. Така нареченият прочувствен разсъдък е толкоз значим, колкото и IQ ", показва Димън.

Той търси тези неща при наемане на работа на нови чиновници. Когато интервюира или прави оценка обещано покачване, Димън задава няколко въпроса на претендента, в това число: " Бихте ли работили за този човек? " и " Искате ли детето ви да работи за този човек? " Освен това желае да разбере по какъв начин бъдещите му служители действат, когато нещо се обърка. 

В ролята си на основен изпълнителен шеф Димън сподели, че се пробва да практикува това, което проповядва. " Никой не би споделил, че Джейми Димън е преклонен, споделя той през юли, само че аз се отнасям към всички еднообразно ", споделя той и прибавя: " За да постигнете триумф, третирайте хората по този начин, както желаете те да се отнасят с вас. Уважавайте ги ".

Източник: elconfidencial.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР